Prijzen

Inzake verkoopprijzen nieuwe voertuigen deze is bijna overal het zelfde gezien het btw tarief binnen de Europese Unie gelijk is opgetrokken. En nu alles is geregistreerd.

Tot eind 2016 kon men een gewoon voertuig type golfkar registeren en was het aanbod ruim. Nu met de nieuwe wetgeving zijn al deze nieuwe golfkarren niet meer toe gelaten op de openbare weg ivm met de nieuwe Europese verordening 168/2013 van het Europees Parlementen raad.

Door dit gegeven is er ook een geheel andere type voertuig op de markt gekomen die aan alle Europese eisen voldoen.   

Gebruikte golfkarren met de juiste boord documenten zijn dus moeilijk te vinden en kostbaar gezien het geringe aantal voertuigen dat op straat rond rijdt. De prijzen starten ongeveer vanaf 11500, 00 € tot 20.000,00 € afhankelijk van type en uitvoering.

Velen maken reclame voor de voertuigen nieuw of gebruikt maar levering van de juiste papieren blijft in de meeste gevallen in gebreke.

Ook worden er nu vele merken verkocht die geproduceerd worden in China. Het nadeel van deze voertuigen is de kwaliteit, (autonomie en vele imitatiestukken wat het voertuig zeker niet ten goede komt).
Niemand wil stil staan na een rit op de openbare weg of extra onderhoudskosten maken. Dus laat u goed informeren voordat u een aankoop doet.