Nummerbord verplicht

In Duitsland, Nederland, Spanje en de rest van Europa zijn kentekens op golfkarren verplicht. Elektrische golfkarren die op de openbare weg rijden, moeten voorzien zijn van een homologatie nationaal of Certificate of Conformity (een “Certificate of Conformity” is de makkelijkste manier om een voertuig te registreren in de Europese landen) Ook door middel van het vin nummer dat in het chassis staat kan men de juiste eigenaar achterhalen en dit in heel Europa.


België

Ook in België bewijst de nummerplaat zijn voordeel gezien men pas een nummerplaat kan aanvragen als u een verzekeringsvignet kan aanbrengen op uw aanvraag tot inschrijving . Ook moet ieder voertuig (ook elektrische golfkarren) dat zich op de openbare weg bevindt te identificeren zijn voor de overheid. Vele bestuurders rijden met hun voertuig in verschillende landen en daar wil ook de overheid de elektrische voertuigen kunnen identificeren. De elektrische golfkarren die niet in het bezit zijn van een nummerplaat zijn ook niet in orde. Want deze hebben geen nationale homolegatie of COC. Door het verplichten ook van de nummerplaten in België werd dit probleem ook (in Knokke-Heist) meteen verholpen. Knokke-Heist was voorheen de enigste plaats in Europa waar men zonder nummerplaat op straat kon rond rijden.


Europese regels

De elektrische voertuigen moeten dus voldoen aan de Europese regels voor het rijden op de openbare weg. Het monteren van een kentekenplaat op een golfkar en Low Speed Vehicle voor openbare weg is overal in Europa verplicht. De afmetingen, kleurstelling en locatie van de kentekenplaten kan per land verschillen. Iedere kentekenplaat van een golfkar en een Low Speed Vehicle voor de openbare weg moet een landcode bevatten en in ieder bepaald land uniek uitgegeven combinatie van letters en/of cijfers, aan de hand waarvan men de eigenaar van het voertuig kan traceren, alsmede de technische specificaties welke volgens de homologatie bij het voertuig behoren.


Registratie

In Nederland wordt de registratie verzorgt door de RDW (Rijksdienst voor het Wegverkeer is de instelling die de registratie van gemotoriseerde voertuigen in Nederland verzorgt). In België wordt de registratie verzorgt door de DIV (De Directie Inschrijvingen van Voertuigen of DIV is verantwoordelijk voor de inschrijving van motorvoertuigen). Voor registratie van uw auto in Spanje kunt u zich richten tot de Jefatura Provincial de Tráfico en in Duitsland komt het erop neer dat uw voertuig gekeurd (Tüv of Dekra) dient te worden, Ieder betrouwbare leverancier van golfkarren, zoals bv. Invest-Mobile, zal u daar zeker graag mee helpen. Voor andere landen in Europa helpen wij u graag verder met specifieke vragen